Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Bäddset

Det finns god anledning till att välja högsta kvalitet på bäddset. När du ligger i svala sköna lakan som känns mjuka och bekväma sover du bättre. Dessutom är det en fördel med bäddset som är enkla att underhålla och som förblir vackra att se på efter många tvättar. Välj färger och mönster som du tycker om och som passar bra in i ditt sovrum! Läs mer

Pris

Satsa på bäddset av hög kvalitet

Det kan kännas lockande att köpa ett billigt bäddset som ser fint ut men som snart börjar falla sönder i sömmarna. Hög kvalitet innebär flera viktiga egenskaper som du kommer att uppskatta då du går och lägger dig.

Ett bäddset av hög kvalitet ger dig:

  • Lång hållbarhet
  • Färg som förblir densamma
  • Sömmar som håller
  • Rätt passform
  • Material som värmer men inte svettas

Den sista punkten är viktig. Det är klart att du kan välja bäddset av syntetiska material men de allra flesta föredrar 100% bomull. Bomull är mjukt och lätt att hålla rent. Materialet passar fantastiskt bra både på sommaren och vintern i din säng.

Vilken färg ska du välja på påslakan och örngott?

Ett gott råd är att välja lugna färger på bäddset. Lakan, påslakan och örngott behöver inte ha något särskilt mönster. Med stillsammare design blir det lugnare i rummet. Dessutom är det enklare att matcha med sängöverkast och kuddar om du inte har skrikiga färger i sängen.

När du väljer färger och mönster är det smart att fundera på hur du reagerar då du ser på bilden av setet. Om du känner att det ger dig ro i sinnet är det ett bra val. Poppiga och skrikiga färger kan vara roligt en stund men det håller inte i längden.

Design och stil på bäddsetet

Det finns olika design för bäddset och det kan vara bra att se närmre på hur du ska trä på örngott och påslakan på kuddar och täcken. Se om det finns knappar, blixtlås eller öppna partier. Tänk också på om örngotten har någon form av bord för dekorations skull.

Örngott med volang på sidorna kan vara fint men många tycker att det här är mindre bekvämt att sova på. Det bör vara enkelt att trä på lakan, påslakan och örngott på sängen och det är viktigt att du väljer rätt storlek.

5 frågor och svar om bäddset

Vilket material ska bäddset ha?

Det material som du tycker om! Bomull koras som det bästa valet men linne är också ett alternativ om det är viktigt för dig med en sval känsla i sängen.

Hur påverkar väven känslan?

Väven har betydelse. Om du väljer en tät väv bidrar det med en svalare känsla. Det är förstås också viktigt med kvalitetsväv för att tyget ska klara av alla påfrestningar.

Vilka vävtyper finns det?

Det finns en rad olika vävtyper. Du har flanelltypen som ger en lite luddig och varm känsla. Satin-väv som ger dig lyxkänsla och så finns det skrynklor- och vatten-resistenta vävar som ger bäddset som alltid ser raka och nystrukna ut.

Måste jag byta till vinterlakan på vintern?

Det här är verkligen inget måste. Fortsätt att sova på dina sköna sommarlakan och lägg till ett varmare täcke för att det ska kännas varmare i sängen då snön ligger djup utanför knuten.

Hur ofta ska jag byta lakan?

Det är fräscht att tvätta och byta lakan minst en gång i veckan. Det här gör att du slipper problem med kvalster. Tvätta på rätt sätt och ha minst två bäddset för att slippa stressa då det blir dags för tvätt.