Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Sängkappor

Ingen kan se vad som finns under sängen eller att madrassen har en sliten resår då den täcks av en vacker sängkappa. Idag är det många som väljer att täcka husets alla sängar med sängkappor för att det ser så fint ut. Det finns förstås fler fördelar än så med denna smarta inredningsdetalj för sängen. Läs mer

Pris

Fördelar med sängkappor på sängar

En sängkappa är precis som namnet antyder en kappa för din säng. Den är designad för att ligga lite som ett tjusigt lock över sängen. Med raka snygga former faller den ner över sidorna och ser till att vare sig madrass eller det som finns direkt under sängen syns.

De främsta fördelarna med sängkappan är:

  • Sängen ser ordnad och städad ut.
  • Skavanker döljs av tyget.
  • Det går bra att sitta på sängen utan att smutsa ner lakan.
  • Lakan och själva madrassen skyddas av kappan.

Ett sovrum som från en inredningskatalog

Även om du inte brukar bjuda in gäster i ditt sovrum kan det kännas fint att det är presentabelt. Varför skulle inte ditt sovrum kunna se ut som bilderna från en inredningskatalog? Med en så enkel sak som en kappa till sängen får du en fantastisk känsla i rummet.

För gästrum är det en självklarhet att du vill se till att det blir fint och elegant. Du skaffar fina lakan till sängen och ser till att den har fräscha kuddar och täcken. Med sängkappor får du pricken över i för rum som ska erbjudas till gäster. Det blir nästan lite som på ett hotell!

Välj en modell som är enkel att använda

Det finns lite olika typer av sängkappor och det kan vara bra att se på hur modellen ska användas. Bäst är när sängkappan är sydd för att enkelt träs på direkt på sängen. Om du slipper hålla på med knappar eller blixtlås kan det vara skönt. Med en god passform har du bäddat klart på nolltid!

Se också på material och färger. Det är inte dumt att kunna tvätta då och då utan att sängkappan mister sin form. Dessutom kan det vara trevligt med en färg och stil som passar bra in i rummet. Kanske försöker du matcha med gardinerna för att få en fin helhetskänsla.

5 frågor och svar om plädar och filtar

Kan jag tvätta sängkappan?

Det ska gå bra men följ tvättråd för kappans material och torka alltid på rätt sätt för att sängkappan inte ska förlora sin passform.

Finns det sängkappor för enkelsängar?

Ja, det finns sängkappor för olika sängsstorlek. Du kan välja en som är gjord för enkelsängen som står i gästrummet såväl som i barnets rum såväl som en modell som är till för dubbelsängen i ditt sovrum.

Hur hög är sängkappan?

Du kan välja mellan sängkappor som är 45 cm höga och 60 cm höga. Det här är standard och bör vara precis vad som behövs för de sängar som finns i ditt rum.

Hur många sängkappor behövs det?

En till varje säng!

Kan jag ha sängkappan på soffan?

I teorin kan du det men i praktiken är det inte säkert att det kommer att se så snyggt ut även om du har en soffa med form som påminner om en säng.