Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Sängöverkast & Kuddfodral

Skillnaden mellan en säng bäddad med sängöverkast och matchande kuddfodral och en obäddad säng är enorm. Det är inte bara gästrummet som förtjänar snygga överkast och kuddfodral. Ditt sovrum blir som ett helt nytt rum med hjälp av de vackra överdragen som dessutom är mysiga att vila på. Läs mer

Pris

Fördelar med sängöverkast och kuddfodral

Det kan tyckas överflödigt med mer tyg på sängen, men när du väl börjar använda dig av sängöverkast och kuddfodral finns det ingen väg tillbaka. Det handlar inte bara om att sängen ser ordnad och fin ut. Det här är inredning som är praktiskt och som gör ditt sovrum trevligare på flera sätt.

Viktiga fördelar att notera är:

  • Din säng skyddas mot smuts och damm.
  • Din sovplats förblir privat och personlig.
  • Du kan vila på sängen utan att krypa in i den.
  • Du har ett extra täcke att tillgå när det behövs.

Inred med sängöverkast och kuddfodral

Att sängöverkast och kuddfodral är praktiska och bra för sovrummets hygien råder det inga tvivel om. Samtidigt är det här inredningsdetaljer som du verkligen kan ha roligt med. Du kan välja att matcha överkast med kuddar eller hitta en brytning som du tycker om.

Med flera set kan du växla. Det här passar perfekt då du tvättar sängöverkastet. Då kan du byta till ett annat för att få ny känsla och stil i sovrummet. En rekommendation är att ha minst två set för att göra underhållet lite enklare. Till gästrummet kan det räcka med ett då du inte behöver tvätta och byta lika ofta.

Välj färger och mönster som du tycker om. Du kan försöka matcha med annan inredning i rummet. Om du redan nu har en stil som kan beskrivas som romantisk och shabby chic kan det vara fint med kuddfodral och överkast som också går i samma stil. Lite spets, skira färger och mönster som går ihop med fotoramarna på din fristående garderob kan fungera.

Det finns många stilar på sängöverkast och kuddar och visst kan du välja helt i enlighet med det som känns rätt då du ser på bilder. Färger och mönster som du tycker om att se på är goda val för sovrummets inredning!

5 frågor och svar om sängöverkast och kuddfodral

Går det att tvätta kuddfodral i maskin?

Det här bör inte vara något problem. Ta en titt på tvättlappen och följ instruktioner för tyget. Tvätta inte för varmt och torka på rätt sätt för att se till att kudden förblir vacker att se på och mysig att använda.

Hur lägger jag på överkastet så att det ser snyggt ut?

Ett fint sängöverkast är fint även då du lägger det på enklaste vis över hela sängen. Om du vill få lite hotellstil på det hela viker du in över kuddarna så att deras form syns. Lägg sedan ut matchande kuddar över sängen på valfritt sätt.

Passar kuddfodral alla prydnadskuddar?

Det beror på vad du har för kuddar hemma. Det finns standardstorlekar för kuddfodral men se alltid på produktbeskrivningen för att få exakta mått.

Behöver barnens rum sängöverkast?

Det här är en smaksak men kom ihåg att hygienen ökar med överkastet. Det kan vara en stor fördel då barnen har kompisar på besök och alla sitter på sängen.

Går det att använda överkast som filt?

Det blir en stor filt men det är klart att det är möjligt och många gör just detta över det vanliga täcket då det är riktigt kall.