Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Badrumstextilier

Mjuka och lyxiga badrumshandukar

En bra badhandduk håller länge och den är mjuk och fin att använda, tvätt efter tvätt. Det är också därför som det är väl värt att satsa på hög kvalitet på sina badrumstextilier. Men låt oss reda ut begreppen en aning. För att du ska välja rätt handduk till badet måste du ju ha koll på vad detta är… Läs mer

Pris

Storlek och form på din badhandduk

Badhandduken ligger mellan vanlig handduk och badlakan vad gäller storlek. Du finner olika storlekar på badhanddukar men standardmåtten ligger på mellan 40 och 70 cm för bredd, och 130 och 140 cm för längd. Badlakan är längre och har som syfte att även fungera fint som underlag på stranden.

En badhandduk är som namnet förklarar en handduk som passar mycket fint i samband med bad. Om du tänker dig att badet kommer att ske en hel del utomhus är det inte dumt med en lite större modell. Den kan kännas tryggare när det ska bytas om och du vill få ordentligt med plats i badhandduken.

Uppsugningsförmågan

Tänk alltid på uppsugningsförmåga när du väljer badhandduk. Det spelar ingen roll var du badar. Om handduken suger upp vatten som den ska är det bekvämt att använda den. De badhanddukar som du finner här på Textilonnet.se har god uppsugningsförmåga.

Färg på din badhandduk & textilier

Färgen är ett personligt val. Om du älskar vita handdukar är det klart att du ska välja detta. Det ger dig kanske lite känsla av hotell i ditt badrum. Men många gånger kan det vara klokt att välja handdukar med färg. Detta särskilt om barn kommer att använda dem.

Badhanddukar i färgnyanser kan se finare ut längre. Dessutom kan det ju vara så att du vill matcha rätt med inredningen i badrummet och då kanske det känns lite för enkelt med vita badhanddukar.

Färg kan också användas för att hålla ordning på vems handduk det är. Med samma design och storlek ser det enhetligt ut. Men du kan välja en färg till varje familjemedlem så slipper du skriva namn på krokar eller på handdukens lapp.

Vikten på badhandduken

Högre vikt är ett tecken om kvalitet. Du ska alltid kika på vikten på en badhandduk för att avgöra om det rör sig om en riktigt bra handduk. Vi uttrycker den som antal gram per kvadratmeter för att göra det lättare för dig att få en uppfattning om hur mycket handduken väger.

Ta hand om dina badrumstextilier

När du får hem en ny badrumstextil är det smart att först lägga den i kallt vatten. Låt handduken ligga i vattnet under ett helt dygn innan du tvättar i tvättmaskin. Det här är bra för bomullsfibrer som finns i tyget. Det är också något som ger handduken bättre uppsugningsförmåga.

Var noga med att följa instruktioner för tvätt. Tvätta inte för varmt och undvik att använda sköljmedel. Sköljmedel är till för att göra tyger mjukare. Det lämnar en beläggning på tyget vilket inte är önskvärt när du vill ha en badhandduk med maximal uppsugningsförmåga.