Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Gardiner - För alla rum och stilar

Enkelt och tryggt att handla gardiner online

Med rätt gardin är det enkelt att förändra ett rum och att skapa en helt ny känsla. Gardiner är en inredningsdetalj som aldrig går ur tiden. Hos oss på Textilonnet hittar du ett stort utbud av fina kvalitetsgardiner för alla rum, stilar och smaker. Vår målsättning är att du ska hitta billiga gardiner som passar till just ditt hem. Att handla gardiner och textil online hos oss ska vara enkelt och tryggt. Med tydliga kategorier och möjlighet till färgfiltrering hittar du snabbt dina nya favoritgardiner. Klicka här för gardintips.

Pris

Hitta rätt gardinlängder

Att köpa gardinlängder online kan kännas nervöst, kommer resultatet bli som du har tänkt dig? Oavsett om du ska ha gardintyg från golv till tak eller från karm till golv så har vi gardiner för ditt behov.

 

Hur långa gardiner ska man ha?

Det finns flera saker som kan påverka hur gardinlängder ser ut och vilken gardinlängd som passar till just ditt hem.  Beroende på vilken typ av gardin du väljer kan det vara bra att fundera kring;

 

  • Om det är jämnt mellan vägg och tak längs väggen där gardinen ska hänga
  • Hur högt ska gardinen sitta, mot taket eller över fönstret?
  • Hur ska gardinen monteras, med skena i taket eller med vägghängd gardinstång?

 

Gardinlängder som släpar

Att välja gardinlängder som släpar mot golvet har flera fördelar och kan hjälpa till att ta bort känslan av att takhöjden inte är jämn. Den här typen av gardiner ger också en ombonad känsla som ger ditt hem en extra mysfaktor. För att få till rätt längd bör du lägga till omkring 5cm till den totala längden. Tänk också på att gardinlängden blir olika beroende på om du fäster gardinen direkt under taket eller ovanför fönstret.

 

Gardiner från fönsterkarmen ner till golvet

En gardinlängd som ska hänga från fönstrets karm och sedan nå golvet behöver ha en annan längd än de som ska släpa. I stället för att tänka att gardinen ska vara 5cm längre behöver du räkna av 5–8 centimeter på längden. När gardinlängden hänger rätt från fönsterkarm till golv ska den upplevas som lätt svävande. Det brukar innebära cirka en centimeter från golv till gardinens underkant.

 

Om gardinen blir för lång

Det är inte ovanligt att du upptäcker att dina gardinlängder är för långa när du fått hem dem. Detta är inget problem, idag behöver du inte ens sy för att lägga upp en gardin. Med produkten fållfix blir det enkelt att få till en snygg gardinfåll. Det enda du behöver är ett strykjärn, något att mäta med och sedan är det bara att vika fållen och stryka fast fållfix mellan gardintyget och gardinen är klar.

fållfix, som du använder för att det ska bli snyggt och för att dina gardinlängder ska vara så långa som du vill. Det gör det fullt möjligt att själv välja om det ska vara släp, 1 cm eller mer ovanför golvet!