Kundservice kundservice@textilonnet.se

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Gardiner - För alla rum och stilar

På textilonnet.se hittar du ett stort utbud av gardiner såsom öljettgardiner, gardinlängder, gardinkappor, hissgardiner, panelgardiner m.m. Förnya ditt hem med gardiner i enfärgat eller mönstrat. Att beställa gardiner online är bekvämt och du får hem dina gardiner snabbt och enkelt. Gardiner är en inredningsdetalj som gör väldigt mycket med ett rum. Du kan få den lyxigare känslan med hjälp av till exempel sammet, du kan få en mer neutral men ändå ombonad känsla med en bomullsgardin, vill du inte ha längder kan du istället sätta upp en gardinkappa eller hissgardin för ett mer inrett rum. 

Filtrera
483 Produkter

Vi erbjuder gardiner online för alla tillfällen.

Öljettlängder är sedan länge en favorit hos många.
Gardiner med öljetter är både praktiskt och snyggt. Hos oss hittar du öljettgardiner i olikalängder och bredder och för att inte tala om alla färger och mönster.

Dolda hällor är också en favorit hos många. En klassisk gardinupphängning som passar i de flesta hem där man vill ha en fin gardinpphängning. Även där erbjuder vi gardiner i olika längder, bredder och färger.  Sammetsgardiner, denna underbara gardin. Vi har olika varianter och prisklasser av sammetsgardiner, även dessa gardiner finns i olika längder, bredder och färger.

Hissgardiner är perfekt för mindre fönster eller i fönster där det inte passar med fulllängd på gardiner. Vi erbjuder även här olika bredder, mönster och färger.

Panelgardiner - en enklare gardin för den som vill ha lite mer strikt och inte så mycket gardin i fönstret. Panelgardiner är enkelt att mixa och matcha och finns i många olika varianter. Har du frågor eller funderingar kring ditt gardinköp så är du alltid välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt gardiner för dina behov. 

 

Hur långa ska gardinlängder vara?

Det kan kännas nervöst att beställa gardinlängder online. Även om du har måttat upp och vet att du vill ha gardintyg från tak till golv är det ju inte säkert att det blir exakt som du har tänkt dig. Det finns flera saker som kan påverka hur gardinlängden uppfattas då den väl är på plats.

Exempel på sådant som påverkar hur gardinen ser ut är:

  • Om avstånd mellan golv och tak är jämn längsmed hela väggen
  • Om tyget i gardinen hänger till sig på något vis
  • Om du tvättar gardinlängden och den krymper!
  • Hur du har fäst gardinen

När gardinlängder ska släpa på golvet

Släpande gardiner är en populär stil. När gardinlängden ska släpa bör du räkna med omkring 5 cm släp som ska ligga mot golvet. Du måste alltså lägga till 5 cm till den totala längden. Om du köper gardinlängder som är gjorda för att ge släpeffekten bör de har rätt längd. I varje fall om du har standard storlek på dina fönster.

I vissa fall får du kanske fålla med fållfix för att få det hela att se rätt ut. När du vill få släpeffekten måste du också tänka på om du ska fästa gardinerna direkt under taket eller ovanför fönstret. Det är sådant som kan påverka vilken längd du ska ha på gardinlängderna.

Fördelar med gardinlängder som släpar

Det finns flera viktiga fördelar med gardinlängderna som släpar mot golvet. En är att de tar bort känslan av att takhöjden inte är jämn. Dessutom ger den här typen av gardiner en mycket ombonad känsla som kan vara särskilt mysig under kallare månader.

Gardiner från fönsterkarmen ner till golvet

En gardinlängd som ska hänga från fönstrets karm och sedan nå golvet behöver ha en annan längd än de som ska släpa. Dels ska du ta minus de 5–8 centimeter som du hade lagt till för att få släpet, och dels måste du måtta från fönsterkarmen och inte från taket.

När gardinlängden hänger rätt från fönsterkarm till golv ska den upplevas som lite svävande. Det brukar innebära cirka en centimeter från golv till gardinens underkant. Med lite tålamod då du måttar för att fästa gardinstång blir det bra. Om stången redan finns på plats ska du också mäta i lugn och ro för att se till att få rätt fall på dina gardiner.

Om det blir för långt

När du beställer gardinlängder online är det inte ovanligt att det blir lite för långt och det är bara bra. När du får hem gardiner med längden 210 cm kanske det blir alldeles för mycket. Särskilt när du vill hänga från fönstrets övre karm eller strax under den. Då är det bara att lägga upp och det är verkligen inte svårt.

Idag behöver du inte ens sy för att lägga upp en gardin. Det går att köpa klisterlappar, fållfix, som du använder för att det ska bli snyggt och för att dina gardinlängder ska vara så långa som du vill. Det gör det fullt möjligt att själv välja om det ska vara släp, 1 cm eller mer ovanför golvet!