Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Gardinkappor

En klassisk inredningsdetalj

Med en gardinkappa kan du få ditt rum att kännas ombonat och den är lätt att jobba med när du vill skapa snabb förändring. En klassisk inredningsdetalj som passar in bra i alla hem och tar lite plats. I vårt sortiment hittar du ett stort utbud av gardinkappor med eller utan mönster. Läs mer

Pris

Vad är en gardinkappa?

En gardinkappa är en kortare gardin som hängs i den övre delen av fönstret. En av de största fördelarna med en gardinkappa är att den tar lite plats. Hos oss på Textilonnet hittar du ett stort utbud av olika gardinkappor i flera fina färger och mönster.

Vilken bredd ska gardinkappan ha?

Innan du beställer en gardinkappa är det viktigt att förstå hur gardinens storlek kommer att fördela sig över ditt fönster. Eftersom en gardinkappa oftast veckas eller rynkas då den hängts upp så behöver du tänka på att välja en bredare gardin jämfört med bredden på ditt fönster. Ett sätt att räkna ut lämplig gardinstorlek är att räkna med att gardinen ska vara ca 1,7 gånger större än bredden på ditt fönster. På så sätt får du tillräckligt mycket tyg för att få till det perfekta rynket eller vågorna för din gardinkappa.

Rynkig, rak eller vågig…

Hur gardinkappan kommer att uppfattas beror en hel del på hur den hängs upp och det finns flera valmöjligheter att välja bland;

  • Kanal
  • Hällor
  • Veckband
  • Rynkband

Fundera kring vilket utseende du vill ha och ha i åtanke att mönster kan påverka vilken metod som passar bäst. Har gardinen ett fint mönster passar det kanske bättre med en vågig upphängning där mönstret syns till skillnad från att göra gardinen rynkig. Innan du beställer är det också bra att kontrollera att den gardin du väljer går at hänga på din gardinstång, på så sätt säkerställer du ett snyggt resultat.