Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Sanna Grå Gardinkappa

Sanna Grå Gardinkappa

179 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
  • Fri frakt över 699 kr
SparaTa bort som favorit
Finns ej i lagret

Beskrivning

En jättefin och romantisk gardinkappa med spets som ger ett vackert ljusgenomsläpp.

Detaljer
Gardinkappa 1-pack, 100% Bomull, Mått H 55cm B 240cm, 5cm kanal upptill och nedtill.

Om gardinkappor
Det finns fönster som egentligen inte behöver gardiner. Men de kan se så nakna ut. Med gardinkappor löser du detta problem. Fönstret blir mer ombonat men du kommer inte att störa utsikt eller minska på ljusinsläppet med den här gardintypen.

Gardinkappor täcker på rätt ställe
Ibland kan det vara så att området ovanför fönstret inte ser så bra ut. Även om själva fönstret är fint och det inte finns någon insyn att tala om kan det kännas fint att få ordning på delen mellan fönster och tak som inte ser så attraktiv ut.

Istället för att börja renovera och sätta in taklist och liknande kan gardinkappor som sitter lite högre bli en fin lösning. Det här kräver ingen större investering och dessutom går det ju att byta gardin med jämna mellanrum för att fräscha upp.

Rätt installation är A och O
När du köper gardinkappor ska du tänka på hur de ska hängas upp. Det kan vara en stor hjälp om det finns kanal på båda sidorna av tyget. När designen är gjord för att ge veckning måste du använda rätt typ av stång och övrig upphängning för att få den önskade effekten.

Ta alltså reda på hur gardinen ska hängas på bästa sätt innan du köper den. Du kanske måste köpa till en ny stång och andra tillbehör för att det ska bli snyggt. Tänk också på gardinens bredd. Om den ska veckas måste det finnas mer tyg för att det ska bli snyggt.

Gardinkappa upptill och nedtill
Det är kanske inte så vanligt men det finns faktiskt hushåll där man väljer gardinkappa både för ovansidan och den nedre delen av köket. Det här ger en klassisk känsla som kan passa extra fint i rum som kök.

När du hänger gardinkappor upptill och nedtill kommer en stor del av fönstret att täckas. Det kan se bra ut om det ändå inte finns någon särskild utsikt att tala om. Välj ett tyg som släpper in ljus för att det inte ska bli för mörkt.

Det är inte ett måste men kan vara klokt att låta tygerna matcha varandra. Med olika färger och mönster på de två delarna kan intrycket bli rörigt. Betänk också hur stor yta som ska vara öppen mellan de två delarna. Se på bilder från kataloger och rådfråga vänner som har inrett på detta vis för att hitta balansen.

Ta hand om dina gardinkappor
Det är viktigt att ta hand om gardinkappor på rätt sätt. För att de ska se fina ut måste du då och då plocka ner och tvätta. Blir det dammigt kanske folk slutar se ut genom fönstret och istället börjar undra vad det är som får gardinerna att verka så spräckliga i sin färg.

Ta alltid reda på hur tyget i gardinkappan ska hanteras. Du kan ofta tvätta gardinkappor i vanlig tvättmaskin men det är förstås viktigt att du gör det med rätt temperatur. Du ska också undersöka om du behöver stryka tyget eller om det går att hänga upp det blött för att få den rätta effekten med veck eller annan form på gardinkappan.