Kundservice kundservice@textilonnet.se

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Alicia Gardinkappa

Alicia Gardinkappa

169 kr

Gardinkappa med vackert mönster.

Läs mer

Välj färg:

Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Lägg till som favorit Ta bort som favorit
Finns ej i lagret
  •   Fri frakt på ordrar över 699 kr inom Sverige
  •   Snabba leveranser
  •   Låga priser
  •   Trygg betalning

Beskrivning

Gardinkappa med vackert mönster.

Detaljer
Multibandskappa 1-pack ( 1-pack inehåller 1st kappa)
Mått: 55 cm x 250 cm
Material: 100% Polyester

Tvätta dina gardinkappor

Ta hand om dina gardinkappor! När du inreder med gardiner i dina fönster måste du komma ihåg att plocka ner och tvätta då och då. Beroende på material och form på gardinerna kan du behöva göra på ett visst sätt. Det viktigaste är att följa de skötselråd som kommer med gardinkappan som du köper.

Men om du inte längre har tillgång till ursprungliga skötselråd eller kanske själv har sytt din gardinkappa kan följande tips vara en stor hjälp.

Generella råd för gardintvätt

Kom ihåg att det är bra att tvätta gardiner som tål vatten med mycket vatten. Om det rör sig om en massa tyg kanske du behöver tvätta gardinen för sig själv. Inte tillsammans med annat. Gardinkappor är för det mesta lättviktiga och du bör kunna tvätta åtminstone två eller tre stycken kappor tillsammans i samma tvätt-omgång.

Vad gäller torkning direkt i fönstret bör du betänka hur gardinens tyg ser ut. Om den kommer att bli skrynklig av att torka på detta vis kan det inte rekommenderas. Då är det bättre att kanske torka i torktumlare och sedan stryka på tyget innan du hänger upp kappan igen.

Om du tänker torka dina gardinkappor på golvet ska du komma ihåg att lägga något under tyget. Om det ligger blött direkt mot ett trägolv kan det leda till fuktskador!

Glöm inte bort det där med färger. Om du tvättar dina ljusblåa gardinkappor med andra tyger som har mörka färger kanske resultatet blir mörkgråa gardiner. Det kan bli så fult att du inte vill hänga upp gardinerna igen.

Gardinkappor av linne och bomull

Linne och bomull är material som klarar lite högre temperaturer. Det kan göra dem till perfekt val för gardiner som ska vara i rum där det lätt blir smutsigt som i köket där stekos kan fastna i gardinkapporna.

Men bara för att ett material klarar av hög temperatur är det inte säkert att du vill tvätta på maxtemperatur och med ett tufft program. Du måste också se på tygets väv. Om du vill behålla glans och den där känslan som den nya gardinkappan kommer med är skonsam tvätt att rekommendera.

Kom ihåg att både linne och bomull kan formas av vikning. Om du tvättar dina gardinkappor för att lägga undan dem i garderoben kan det vara smart att rulla gardinen istället för att vika den. Då slipper du fula veck som kan se konstiga ut när du hänger upp gardinkappan igen.

Gardiner av polyester

Polyester är ett riktigt smart material för gardinkappor. Det är lätt att sköta och bör inte ändra formen om du tvättar på rätt sätt. Kom ihåg att du inte ska försöka bleka polyester. Det kommer inte att se snyggt ut!

Du tvättar dina gardinkappor av polyester på låg temperatur, omkring 30 grader blir bra. Därefter kan du torktumla och faktiskt också stryka på tyget en aning med lägsta temperaturen. Gardiner av polyester som sköts på rätt sätt kan se fina ut mycket länge. Varva med lite olika färg så att du får förnyelse i rummet i takt med årstider som förändras eller bara i enlighet med ditt humör.