Kundservice 033 - 41 44 00

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Max Vit Hissgardin

Max Vit Hissgardin

179 kr

Enfärgad hissgardin med lite struktur, upphängningsband med metallspännen.
Finns i flera färger.

Läs mer

Välj Bredd:

Välj färg:

Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Lägg till som favorit Ta bort som favorit
Finns ej i lagret
  •   Fri frakt på ordrar över 699 kr inom Sverige
  •   Snabba leveranser
  •   Låga priser
  •   Trygg betalning

Beskrivning

Enfärgad hissgardin med lite struktur, upphängningsband med metallspännen.
Finns i flera färger.

Detaljer
Träs enkelt på befintlig gardinstång och rullas eller veckas enkelt upp.
5cm fåll upptill och nertill.
Mått: H 100cm
Material: 100% Bomull

Hissgardin 160 cm eller 180 cm

Kommer det att räcka med hissgardin 160 cm till ett fönster på 150 cm? Det är en ganska vanlig fråga. För det mesta går det riktigt bra med 160 cm till ett fönster med detta mått. Men det hela beror också på hur du tänker hänga upp gardinen, och det är inte bara bredden som kan få betydelse.

En hissgardin 160 cm är standard

Det går att säga att en hissgardin 160 cm är standard för ett fönster med bredden 150 cm. Det beror på att många väljer att hänga hissgardinen framför fönsterkarmen. Då ser det mycket bra ut med några centimeter extra på varje sida.

Det kan uppstå frågor om du behöver passa in gardinen i en fönsterkupa. Här kanske det inte finns 5 cm på varje sida. Då kanske det inte går att köpa en färdigsydd hissgardin. Du får vända dig till en sömmerska och ta reda på om hon kan anpassa gardinen som du så gärna vill ha.

Hissgardin 180 cm för de riktigt stora fönstren

Om du behöver en bra bit mer än 160 cm kan du välja en hissgardin 180 cm. Den kommer att täcka det riktigt stora fönstret på ett bra sätt. Men här ska du vara medveten om att det inte är varje modell av hissgardin som har denna bredd.

Börja med att se på de hissgardiner som du tycker om och kolla genast om det finns 180 cm. Om inte kanske du får skräddarsy gardinen på egen hand. Då behöver du leta upp ett liknande tyg och även ta reda på hur du ska sy alternativt låta en professionell sömmerska klara jobbet.

När fönstret är mindre

För mindre fönster finns det också hissgardiner. En hissgardin 100 cm kan vara en perfekt lösning för det där fönstret som ibland släpper in alltför skarpt solljus. Hissgardinen är ju inte bara ett perfekt sätt att skärma av ljus på. Den är en vacker dekoration som passar mycket bra i alla rum.

Välj rätt typ av hänge på gardinen

Som nämnt i inledningen är det inte bara bredden som får betydelse. Detta oavsett om du väljer en hissgardin 160 cm eller en hissgardin 100 cm. Den här gardinen ska ju hissas upp. Kanske flera gånger per dag.

Det är viktigt att hänget känns bekvämt. När du knyter upp gardinen med klassiska 1700-tals hängen ger det en lite lantlig känsla. Andra modeller av hissgardiner kan ha hängen som ser modernare ut.

Se till att du gillar stilen på hänget och att du förstår hur det ska användas. Om det blir för knepigt att hissa upp gardinen kanske du låter den bli kvar i upphissat eller nedhissat läge. Då får du inte ut den fina funktionen som är tanken med denna gardin.

Med hisseffekt är det förstås lättare att se till att hissgardinens längd alltid blir rätt. Men betänk hur långt ner den kommer i nedhissat läge. Det är viktigt att det inte kommer att se konstigt ut då du väljer att ha gardinen fullt utvecklad eller nedrullad.