Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

hissgardin vit gardiner
Molly Vit Hissgardin

Molly Vit Hissgardin

179 kr

Välj bredd:

Finns i lager
Finns ej i lagret
.
  • Fri frakt över 699 kr
SparaTa bort som favorit
Finns ej i lagret

Beskrivning

Molly är en romantisk design som vi återfinner i flera vackra detaljer för hemmet. Du kan välja Molly gardinlängder för att rama in fönstret på klassiskt vis. Med Molly hissgardin gör du det enkelt att justera ljusinsläppet och det går att kombinera hissgardinen med längder. Mollys styrka ligger i designen som är så lätt att tycka om. Den har inslag av unika detaljer men är alltid tillbakalutad och mycket elegant. Detta oavsett om du är ute efter gardinkappor, hissgardiner eller nya stolsdynor som också är enkla att sköta om och hålla rena. 

Detaljer
Gardinen träs enkelt på befintlig gardinstång och rullas eller veckas upp med knytband. 5 cm fåll upptill och nedtill.
Mått: H 100cm
Material: 100% Bomull

Välj rätt hissgardin

Hissgardinen är ett bra val när du vill kunna ändra om vad gäller utsikt snabbt och lätt. Ibland vill du se mer, ibland mindre. En hissgardin ska vara lätt att använda. Den får inte bli krånglig att byta läge på. Dessutom ska den ha en färg och stil som känns rätt mot resten av inredningen som finns i rummet.

Hissgardinen är bästa gardinen för rum som köket där du kanske har ett skarpt ljusinsläpp under vissa timmar på dagen. Med hissgardinen ordnar du snabbt med skuggan du behöver för att fortsatt sitta bekvämt vid köksbordet.

Hissgardin funktion

För att välja rätt hissgardin måste du börja med att tänka på funktion. Hissgardinen kan du nämligen använda i flera syften. Med den kan du:

  • Skärma av mot insyn
  • Justera utsikten
  • Reglera ljusinsläppet

Dessutom är den här gardinen en mycket viktig inredningsdetalj. Den funktion som gör det möjligt att ändra läge på gardinen kan vara otroligt vacker att se på. Som till exempel när du knyter fast gardinen som rullas upp.

Det finns lite olika design som gör det mer eller mindre lätt att använda hissgardinen. Det är viktigt att tänka på då du väljer. Läs alltid beskrivning för den gardin som du köper, och fundera lite på hur funktionen ser ut och känns i praktiken.

Färger som passar in

När du ser dig omkring i rummet som du ska ha hissgardin i bör du också betänka färg. Det finns neutrala färger som vitt med lugna mönster som kan passa i vilket rum som helst. Men det finns också hissgardiner i färger och mönster som bildar kontrast.

Se på bilden på gardinen och se sedan på rummet. Försök att tänka dig gardinen på plats. Du kan också se vilka gemensamma nämnare som kan finnas mellan andra tyger i rummet och gardinen. Det är till exempel mycket populärt att matcha hissgardiner med soffans tyg och kuddar som finns i den.

I sovrummet kanske du har ett överkast som går i samma vita nyans som den hissgardin du väljer att hänga upp i fönstret. Det är inte ett måste att matcha med majoritetsfärgen i rummet. Du kan också fundera på om det inte blir vackrast med hissgardinen som har samma färg som detaljer i mönstret på tapeten på väggen.

Det ska vara lätt att ta ner en hissgardin

Det bör vara lätt att ta ner en hissgardin. Inte bara för att du kan vilja byta efter årstid för att få lite ändring i hemmet. När du har hissgardiner i rum som köket kommer de snabbt att bli smutsiga. Även gardiner i andra rum kan bli dammiga och smutsiga på kort tid.

För att det ska vara lätt att tvätta gardiner måste de hänga på ett sätt som gör det enkelt att plocka ner och att sätta på plats igen. Blir det för mycket att mecka med finns risken för att den smutsiga gardinen får hänga kvar alldeles för länge.


Matchande produkter och tillbehör