Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Kanallängder

Fint och smidigt

Kanallängden är en klassisk lång gardin som kommer färdigsydd. Allt du behöver göra är att trä din gardinstång genom den övre kanalen och rynka gardinen som du vill ha den. Vill du ha en fin gardin som är smidig att hänga då är kanallängder valet för dig. Läs mer

Pris

Vad är kanallängder?

Rent praktiskt rör det sig om en lång gardin som sveper hela vägen från gardinstången ner till golvet. Kanalen är själva fållan längst upp där du trär i gardinstången. Färdigsydda kanallängder kommer att ha mått som är standard och som bör passa din gardinstång och ditt fönster. Med en kanallängd kan du enkelt skapa en ombonad och mysig känsla i rummet.

Trots att det låter som att kanallängder är en relativt enkel typ av gardin finns det flera olika stilar att välja mellan som kan ge olika känslor i ett rum.

  • Vågig kant, ger mer rörelse och detalj jämfört med en gardin med rak kant.
  • Tyg, vilken typ av tyg som gardinen är gjord av kan också inge helt olika upplevelser. Spets ger ett mer romantiskt uttryck jämfört med linne eller bomull som kan upplevas mer lantligt.
  • Strukturen påverkar också hur böljande gardinen blir och hur mycket man kan rynka den när man drar ihop gardinen på stången.

Kanallängder och ljusinsläpp

Hur mycket en kanallängd kommer att blockera ljus från fönster beror på det tyg som den är gjord av. Många gånger väljer man den här typen av gardin mer som dekoration än för mörkläggning. Är det mörkläggning du vill ha i rummet kan du i stället satsa på en mörkläggningsgardin. En stor fördel med kanallängder är att de är väl tilltagna och därför lätt kan täcka ett fönster och passar därför bra som sol- eller insynsskydd.

Häng upp kanallängderna på rätt sätt

Det är som sagt mycket enkelt att hänga upp kanallängder eftersom gardinen är färdig för montering på gardinstång. Det du i stället behöver tänka på är hur själva gardinstången sitter. Beroende på hur högt gardinstången är placerad kommer det påverka hur lång gardinen blir. Sitter stången för högt blir gardinen för kort och tvärtom om den sitter för lågt.  Mät innan du hänger upp kanallängderna och se om du eventuellt vill flytta gardinstången för att få till rätt längd på gardinen. Skulle kanallängderna ändå bli för långa kan du enkelt lösa detta med fållfix.