kundservice@textilonnet.se - Telefon: 033-10 71 70

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Multibandslängder

För dig som vill ha enkel och flexibel upphängning av gardin är multibandslängder ett mycket bra val. Det här är gardiner som på en helt vanlig gardinstång kan hängas på flera olika sätt. Det är inte komplicerat och resultatet blir vackra gardiner som hänger precis så som du vill ha dem. Du kan köpa multiband och fästa på en existerande gardin men det är mycket enklare att välja en vacker multibandsgardin från oss som är redo att smycka ditt fönster så snart som du får den. Läs mer

Filtrera
356 Produkter

Så hänger du upp dina multibandslängder

Om du vill hänga din gardin med multiband på en gardinstång har du huvudsakligen tre olika sätt att göra detta på:

  1. Du kan hänga upp direkt på gardinstången med hällorna.
  2. Du kan välja att hänga multibandsgardinen på stångens baksida.
  3. Du kan fästa gardinen på stången med ringar eller fingerkrokar.

Den hängmetod du väljer kommer att påverka hur gardinen hänger. Det här ger dig flexibilitet och faktiskt också möjligheten att ändra om med samma gardin.

Multibandsgardiner hänger fint hela vägen ned till golvet

Många väljer multibandsgardiner för att få den klassiska looken med gardiner som hänger hela vägen från taket ner till golvet. För att hänga en gardin med multiband från tak till golv behöver du fästa en gardinskena i taket.

När du har skenan på plats kan du hänga upp gardinen med vanliga fingerkrokar. Det kommer att ge intrycket av att den sitter direkt mot taket och sedan går hela vägen ner till golvet. Om gardinen är lite för lång och du inte vill att den ska svepa golvet använder du dig av fållfix för att få rätt längd.

Viktigt att tänka på när du hänger gardinen

Med flera val för hur du ska hänga upp en multibandslängd är det viktigt att tänka på hur det kommer att se ut när gardinen är på plats. Men inte bara detta. Utöver stilen på gardinens placering är användning också en punkt att beakta.

Om du till exempel väljer att hänga upp multibandslängder i en gardinskena i taket får du en mycket smidig användning. Du kan lätt dra gardinen fram och tillbaka utan hack. På en gardinstång kan det också bli smidigt men det beror en hel del på hur gardinstången ser ut. Om den har skarvar kan det bli lite hackigt då du drar gardinen över stången.

5 frågor och svar om multibandslängder

Kan jag göra om min gardin med multiband?

Ja, det går för det mesta bra att göra om en existerande gardin till multibandslängd med hjälp av ett multiband som du syr på.

Behöver jag en eller två multibandslängder för fönstret?

Det är bra att använda två längder för att kunna täcka för fönstret tillräckligt då du behöver det. Om du har en egen gardin som är väldigt stor som du gör om kanske du inte behöver mer än en längd till fönstret.

Syns multibandet genom gardinen?

Om du köper multibandslängd som är färdigsydd kommer bandet inte att synas igenom. Det är normalt sett i en neutral färg som passar bra ihop med gardintyget.

Kan jag tvätta multibandsgardinerna?

Om du har multibandslängder av tyg som går att tvätta är det inga problem. Tänk dock på hur du hanterar torkning för att det ska se snyggt ut.

I vilka rum passar multibandslängder?

En multibandslängd passar de flesta rum men kan vara särskilt fin i rummet med stora höga fönster.