Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Multibandslängder

Det flexibla gardinvalet

För dig som vill ha enkel och flexibel upphängning av din gardin är multibandslängder ett mycket bra val. Gardinen kan hängas på flera olika sätt och är lätta att hänga oavsett om du använder en vanlig stång eller skena i taket. Resultatet blir vackra gardiner som hänger precis så som du vill ha dem. Läs mer

Pris

Välj rätt upphängning för dina multibandslängder

Valmöjligheterna är vad som gör multibandslängder till det flexibla gardinvalet då du enkelt kan alternera mellan olika upphängningssätt med samma gardin. Välj mellan att hänga på gardinstång eller i en takskena. Beroende på hur du vill att gardinen ska hänga har du också fler valmöjligheter så som fingerkrokar, rynkbandskrokar eller hällor.

3 sätt att hänga på gardinstång

  1. Häng upp direkt på gardinstången med hällorna
  2. Låt multibandsgardinen hänga på stångens baksida
  3. Fäst gardinen på stången med hjälp av fingerkrokar eller rynkbandskrokar

 

Multibandsgardiner från golv till tak

Många väljer multibandsgardiner för att få den klassiska looken med gardiner som hänger hela vägen från taket ner till golvet. För att hänga en gardin med multiband från tak till golv behöver du fästa en gardinskena i taket. När skenan är på plats kan du enkelt hänga upp gardinen med vanliga fingerkrokar eller rynkbandskrokar. Det kommer att ge intrycket av att gardinen sitter direkt mot taket och sedan går hela vägen ner till golvet. Om gardinen är lite för lång och du inte vill att den ska svepa golvet kan du använda dig av fållfix för att enkelt få till en snygg gardinfåll.

 

Viktigt att tänka på när du hänger gardiner

Med flera valmöjligheter är det viktigt att tänka på hur det kommer att se ut när gardinen väl är på plats. Fundera därför kring vilken look du är ute efter för just ditt hem och välj upphängningsmetod därefter. Glöm inte heller bort att gardiner förutom att vara en snygg inredningsdetalj också kan fylla en funktion. När man hänger en gardin i en takskena kan du smidigt dra din gardin fram och tillbaka och på så sätt använda gardinen som ett insynsskydd, solskydd eller för mörkläggning.

 

5 frågor och svar om multibandslängder

Kan jag göra om min befintliga gardin till en multibandslängd?

Ja, det går för det mesta bra. Det finns lösa multiband att köpa och sy fast på din befintliga gardin.

Behöver jag en eller två multibandslängder för fönstret?

Beroende på hur stor din gardin är och om du vill kunna dra för den för fönstret kan det avgöra om du behöver en eller två längder. Är gardinen inte tillräckligt stor så kommer den kanske inte att täcka fönstret. Vill du ha gardin på båda sidor om fönstret är det att föredra att ha två längder.

Syns multibandet genom gardinen?

Färdigsydda multibandslängder har ofta ett multiband i neutrala färger som matchar gardintyget vilket gör att de oftast inte syns igenom.

Kan jag tvätta multibandsgardinerna?

Om dina multibandslängder är i ett tvättbart tyg så är det inga problem. Var noga med att läsa tvätt instruktionen för just din gardin innan tvätt.

I vilka rum passar multibandslängder?

En multibandslängd passar de flesta rum men kan passa särskilt bra i ett rum med stora höga fönster.