Kundservice kundservice@textilonnet.se

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Phoenix Multibandslängder
Phoenix Multibandslängder

Phoenix Multibandslängder

199 kr

Snygga multibandslängder med växtmönster och enfärgad botten.
Finns i flera färger

Läs mer

Välj färg:

Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Lägg till som favorit Ta bort som favorit
Finns ej i lagret
 •   Fri frakt på ordrar över 699 kr inom Sverige
 •   Snabba leveranser
 •   Låga priser
 •   Trygg betalning

Beskrivning

Snygga multibandslängder med växtmönster och enfärgad botten.
Finns i flera färger

Detaljer
Multibandslängder 2-pack (2-pack innehåller 2st längder)
Mått: 140 cm x 250 cm
Material: 100% Polyester

Fålla enkelt upp dina gardiner med hjälp av fållfix

Om gardinlängder

Känslan av hotell kan du ordna med gardinlängder som sveper längsmed fönstret och ned till golvet. Det här är en klassisk typ av gardin som passar väldigt bra i vardagsrummet men även i andra rum som sovrum och arbetsrum.

Det går att variera och skapa olika effekter genom att välja olika färg och tyg. Sammet ger en känsla av lyx medan bomullstyger i ljusa färger kan föra tankarna till sommardagar på landet. Elegansen finns där på ett naturligt sätt i gardinlängder. Men fundera på om du är ute efter värme, svalka, rörelse eller proper inramning med dina gardiner innan du väljer.

Drapera fönstret med gardinlängder

När gardinlängder hängs på vardera sida om ett fönster skapar det en ram. Den kan vara stilren och ha ett fall som inte rör så mycket på sig. Det går också att få till en djupare känsla av rörlighet med ett tyngre tyg som det som finns i sammetsgardiner.

Med gardinlängder kan du få till olika effekter som:

 • Skirhet med ljusare tyg som släpper igenom ljus
 • Värme med tyngre tyger som går hela vägen till golvet
 • Romantiskt med färger och tyg som påminner om landet
 • Stramt och minimalistiskt för en modern effekt
 • Bohemiskt och avslappnat

Hur långa ska gardinlängderna vara?

Vad menas egentligen med gardiner som når hela vägen ner till golvet? Det beror på dig! Om du vill ha kortare gardiner omkring fönstret kan du alltid välja lite kortare längder. Det kan vara smart i rum som kök där det inte alltid är så praktiskt med för mycket tyg nära golvet.

En kortare gardinlängd passar:

 • Köksfönster
 • Fönster som finns framför ett skrivbord
 • Fönster bakom soffan

Men tänk på att det just är längden på gardinlängderna som ger det ståtliga intrycket när det rör sig om fria fönster utan några möbler som täcker väggarna under fönsterkarmen. För den här typen av fönster är det verkligen vackert med tyger som sveper hela vägen ner till golvet.

Några centimeters lucka kan vara bra

Om du inte vill att dina gardinlängder ska samla damm kan det vara klokt att lämna någon centimeter mellan golv och gardinens nedre kant. Det är inget som kommer att synas. Men gardiner som ligger och dammar på golvet kan stjäla oönskad uppmärksamhet.

Några smarta gardinlängder-tips

Måtta på rätt sätt – Innan du hänger upp gardinlängden ska du mäta rätt. Se till att den kommer att hänga nästan hela vägen ner till golvet. Eller till fönstrets nedre kant på ett jämnt sätt.

Undvik att skymma utsikten – Häng gardinerna så att de ramar in fönstret men inte så att de skymmer fönstret och utsikten. Kom ihåg att dra isär gardinlängderna så att rummet får ljus och utsikt.

Skippa inte strykningen per automatik – Om tyger i din gardinlängd går att stryka ska du göra det efter tvätt. Då kommer gardinen att se slät och fin ut igen när du hänger den på plats. Att låta en gardin torka genom att hänga upp den fungerar bara med vissa material. Om tyget blir skrynkligt kommer det inte att se snyggt ut.