kundservice@textilonnet.se - Telefon: 033-10 71 70

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Öljettlängder

Om du vill ha gardiner som är lätta att hantera men som ger ett vackert och elegant intryck bör du se närmre på möjligheterna med öljettlängder. Det här är gardinen som du trär direkt på gardinstången och som hänger med fina perfekta veck precis som du vill ha det. En öljettlängd är ett säkert val för varje hem och rum! Läs mer

Filtrera
137 Produkter

Fördelar med öljettlängder i dina fönster

Många väljer öljettlängder för att de är så enkla att hantera. Det är skönt att slippa särskilda installationer eller ny gardinstång. En öljettlängd kan du ju trä på direkt på stången och det är också något som ser till att gardinen sitter snyggt upp över fönstrets övre del.

Andra viktiga fördelar med en öljettlängd är:

  • Vecken ser mer ut som böljor och det ger ett vackert och dynamiskt intryck.
  • Öljettgardinen gör det möjligt att reglera ljusinsläppet på ett effektivt sätt.
  • Gardinen glider smidigt på stången, fram och tillbaka.
  • Du kan ha en öljettgardin på ena sidan av fönstret eller två som möts på mitten.
  • Den här gardinen fungerar perfekt som insynsskydd såväl som för solskydd.


Välj bland olika färger och mönster

Det finns många fina färger och mönster på öljettgardiner. När du ska matcha rätt med rummets interiör kan det vara klokt att se på andra detaljer som kuddar i soffan, färg på stolarnas sitsar och annat som kan skapa en gemensam linje med gardinerna.

Du kan också välja öljettlängder med en stillsam ton och stil. Dessa kommer inte att bryta med resten av rummets inredning och kan kännas behagliga att se på. Fundera lite på hur gardinens tyg kommer att blockera ljuset. Om du vill få god mörkläggning under sommarkvällar kan det vara smart att välja lite fylligare tyger.

Lätt att byta gardin för ny känsla och stil

Med öljettmodellen är det aldrig svårt att få ny känsla i rummet. Du behöver inte ta hjälp av hanterverkare eller proffs på gardiner för att få detta gjort. Det är ju bara att beställa en ny färg och trä på gardinstången. Voila, Rummet känns som nytt igen!

5 frågor och svar om öljettlängder

Passa öljettgardiner alla fönster?

Ja, om det går att hänga upp en gardinstång över fönstret går det att använda den här typen av gardin med öljett. Dessutom kan du vara flexibel med var gardinen slutar. Den kan hänga i fönstrets nivå eller svepa längsmed golvet.

Blir det mörkt i rummet med öljettgardin?

Det beror på tyget. Mörk färg är i sig ingen garanti på att det blir mörkt när gardiner med öljetter har dragits för. Om du vill ha ett beckmörkt rum bör du se över möjligheten att sätta in rullgardiner som en lösning för detta.

Kan jag sy min egen öljettlängd?

Det går bra att sy egen öljettgardin om du är sugen på det. Rent ekonomiskt är det dock smartare att köpa färdigsydda. Det är inte dyrt och du har många val, olika färger och mönster.

Ska öljettlängder släpa i golvet?

Det här är trendigt och kan få rummet att kännas extra ombonat. Det är dock inget krav. Du hänger dina gardiner med öljetter så som du tycker ser bäst ut.

Kan jag tvätta öljettlängden i maskinen?

Ibland är detta möjligt. Var dock försiktig med själva öljetterna som kan vara gjorda av material som snabbt börjar rosta vid kontakt med vatten.