Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Öljettlängder

Lätta att hantera

Om du vill ha gardiner som är lätt att hantera och som ger ett vackert och elegant intryck då är öljettgardinen rätt val för dig. Det här är gardiner som du trär direkt på gardinstången och som hänger med fina perfekta veck. En öljettlängd är ett säkert val för varje hem och rum. Läs mer

Pris

Fördelar med öljettlängder i dina fönster

Många väljer öljettlängder för att de är så enkla att hantera och hänga. Det är skönt att slippa särskilda installationer eller att behöva köpa en ny gardinstång.

Andra fördelar med öljettlängder:

  • Vecken ser mer ut som böljor vilket ger ett vackert och dynamiskt intryck.
  • Öljettgardinen möjliggör att reglera ljusinsläppet på ett effektivt sätt.
  • Gardinen glider smidigt på stången, fram och tillbaka.
  • Du kan ha en öljettgardin på ena sidan av fönstret eller två som möts på mitten.
  • Passar perfekt både som insynsskydd och som solskydd.


Välj bland olika färger och mönster

Vi erbjuder öljettgardiner i många olika fina färger och mönster. Vill du skapa en enhetlig inredning som är behaglig att både se på och vistas i? Då är ett tips att titta på vilka andra detaljer som finns i rummet så som kuddar, färg på möbler andra textilier och detaljer och försöka matcha gardinerna mot dessa. Välj mönster med omsorg för att skapa harmoni eller tänk tvärtom och försök att hitta kontraster. Det är det som är kul med inredning att man kan göra på sitt eget sätt och utgå från sin personliga stil. Oavsett så tror vi att du hittar något som passar just dig i vårt utbud av öljettlängder.

 

5 frågor och svar om öljettlängder

Passar öljettgardiner alla fönster?

Ja, om det går att hänga upp en gardinstång över fönstret går det att använda den här typen av gardin med öljett.

Blir det mörkt i rummet med öljettgardin?

Det beror på tyget. Mörk färg är i sig ingen garanti på att det blir mörkt när gardiner med öljetter har dragits för. Om du vill ha mörkt i rummet rekommenderar vi att istället välja en mörkläggningsgardin.

Kan jag sy min egen öljettlängd?

Det går att sy egen öljettgardin, rent ekonomiskt är det dock smartare att köpa färdigsydda. Det är inte dyrt, du sparar tid och det finns många olika val av färger och mönster.

Ska öljettlängder släpa i golvet?

När det kommer till gardiner finns inget rätt eller fel. Du väljer själv hur du vill att dina gardiner med öljett ska hänga. Att ha gardiner som släpar i golvet är en trend som om man vill kan användas för de flesta olika gardintyper.

Kan jag tvätta öljettlängden i tvättmaskinen?

Om öljetten är gjord i metall kan det finnas risk att öljetterna rostar vid kontakt med vatten så det kan vara bra att säkerställa detta innan tvätt.