Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Panelgardiner

Modernt & stilrent

Med en panelgardin är det lätt att skapa en fin inramning av ditt fönster. Med sin raka design ger gardinen ett snyggt och stilrent intryck. Panelgardinerna är enkla att hänga och finns i många olika mönster och färgnyanser. Passar perfekt vid altandörren där du inte vill ha för mycket tyg men behöver ett insynsskydd. Läs mer om panelgardiner

Pris

Fördelar med panelgardiner

De är vackra och enkla att använda men det är inte de enda skälen till att så många väljer panellängder. Några viktiga fördelar med gardiner i panelformat är:

  • De passar mycket bra i mindre fönster där du inte vill blockera för mycket av ljusinsläppet.
  • De skapar en vacker inramning av fönstret.
  • De är lätta att montera och att hantera.
  • Det går att kombinera flera för att få rätt resultat.

Det här är också en gardintyp som inte är särskilt kostsam. Vilket kan möjliggöra att du kan köpa nya panelgardiner med jämna mellanrum för att föra in ny färg och känsla i rummet.

Så hänger du upp panelgardiner

För att hänga upp panelgardiner behöver du använda en gardinstång med panelhängare. Panelhängare finns att köpa i flera olika färger. Vill du använda dig av flera panelgardiner i samma fönster kan det vara bra att använda dubbla gardinstänger. Du hänger upp panelhängare på varje stång för att på så vis få upp fler paneler i fönstret. Det här ger dig många möjligheter och gör också att ditt fönster alltid har en vacker ram att vila ögonen på.

5 frågor och svar om panelgardiner

Är vepor och panelgardiner samma sak?

Ja, vepa är ett annat ord för panelgardin.

Går det att skärma av ljus med panellängder?

Ja, du kan använda dig av flera och dra för över hela fönstret för att på så sätt minska ljusinsläppet.

Vad är panelgardiner gjorda av?

Ett bra material är polyester eftersom detta material hänger på rätt sätt och är lättskött.

Hur mycket ljus släpper panellängden in?

Det beror på material och färg. Läs alltid produktbeskrivningen för gardinen för att ta reda på hur stort ljusinsläpp du kan förvänta dig.

Är det svårt att hänga upp en panelgardin?

Nej, att hänga en panelgardin är enkelt. Tänk på att det är viktigt att stången blir rak när du monterar den så att gardinen hänger snyggt.