kundservice@textilonnet.se - Telefon: 033-10 71 70

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Panelgardiner

Skapa en ram för ditt fönster med panellängder i rätt färg och stil. Det går att använda panelgardiner i stora såväl som små fönster. Gardinen hänger platt mot fönstret och skärmar av utan att störa ljusinsläppet. Det här kan också vara ett bra val för altandörrarna där du inte vill ha för mycket tyg men behöver ett insynsskydd. Läs mer

Filtrera
19 Produkter

Fördelar med panelgardiner

De är vackra och enkla att använda men det är inte de enda skälen till att så många väljer panellängder. Några viktiga fördelar med gardiner i panelformat är:

  • De passar mycket bra i mindre fönster där du inte vill blockera för mycket av ljusinsläppet.
  • De skapar en ram omkring fönstret på ett vackert sätt.
  • De är lätta att montera och att hantera.
  • Det går att kombinera flera för att få rätt resultat.

Det här är också en gardintyp som inte är särskilt kostsam. Det betyder att du bör kunna köpa nya panelgardiner med jämna mellanrum för att byta färg och känsla i rummet. Dessutom är det en fördel med en gardin som passar så bra i många olika rum. Det går att flytta runt mellan olika fönster för att förändra i hemmet.

Så hänger du upp panelgardiner

För att hänga upp panelgardiner behöver du använda en gardinstång med panelhängare. Du kan skaffa panelhängare i olika färger för att matcha perfekt med rummet och gardintyget. När du vill använda dig av flera panelgardiner i samma fönster kan du använda dig av dubbla gardinstänger.

Du hänger upp panelhängare på varje stång för att på så vis få upp fler paneler i fönstret. Det här ger dig många möjligheter och gör också att ditt fönster alltid har en vacker ram att vila ögonen på.

5 frågor och svar om panelgardiner

Är vepor och panelgardiner samma sak?

Ja, panelgardinerna kallas också för vepor.

Går det att skärma av ljus med panellängder?

Ja, du kan använda dig av flera och dra för över hela fönstret för att minska på ljusinsläppet då detta är önskvärt.

Vad är panelgardiner gjorda av?

Ett bra material för vepor är polyester eftersom detta material hänger på rätt sätt och dessutom är lätt att sköta om.

Hur mycket ljus släpper panellängden in?

Det beror på material och färg. Läs alltid produktbeskrivningen för gardinen för att ta reda på hur stort ljusinsläpp du kan förvänta dig med den.

Är det svårt att hänga upp en panelgardin?

Det bör inte vara komplicerat men ta hjälp om du inser att det blir för svårt för dig. Om du inte klarar att hänga upp stången på rätt sätt och det blir snett kommer det inte att se snyggt ut. Då är det verkligen väl värt att ha fått lite hjälp från vana händer från start.