Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Sytillbehör

Med sytillbehör hemma kan du alltid ta hand om små projekt som dyker upp. Du kan använda fållfixen för gardinen såväl som till byxorna som ska läggas upp. Nål och tråd är alltid bra att ha och med en ordnad sytillbehörslåda vet du att mindre sy-projekt snabbt är ordnade. Tänk på att se över sytillbehören innan du skaffar nya gardiner så att du kan installera och blir klar samma dag som de kommer. Läs mer

Vilka sytillbehör är viktigast?

Även om du inte tillhör dem som syr egna gardiner och kläder kommer du då och då att behöva sytillbehör. Knappen som faller ur är ju inte anledning till att köpa nytt örngott eller påslakan. Dessutom kan det vara så att du behöver lägga upp nya gardiner för att få perfekt längd på dem.

Några av de allra viktigaste sytillbehören är:

  • Fållfix – Med denna behöver du inte symaskin för att få perfekt längd på dina gardiner! Fållfixen kan du också använda till andra hobbyprojekt där tyg ska få perfekt längd.
  • Nål och tråd – Ett måste i varje hem! Se till att du har rätt färg på tråden och nålar som inte driver dig till vansinne med alltför små nål-hål.
  • Saxar – De försvinner alltid från sy-lådan och därför kan det vara bra att ha flera både bland sytillbehören och i kökslådan.
  • Måttband – Det här är ytterligare ett exempel på något som används flitigt i flera sammanhang. Inte bara då du ska hänga upp nya gardiner.

5 frågor och svar om sytillbehör

Heter det verkligen sytillbehör?

Nej, den som syr vet att det heter sybehör. Men på senare tid har sybehör bytts ut till sytillbehör och det är samma sak som avses.

Behöver jag sy i gardinen med fållfix?

Nej, då du använder fållfix med klister krävs det inga stygn. Det är en av de stora fördelarna med den här lösningen.

Behöver jag nålar för att lägga upp gardiner?

Det kan vara bra med nålar för att markera var du ska vika och applicera fållfix. Men du kan också använda klämmor som är minst lika enkla att markera med.

Vilka sybehör behövs för att lägga upp gardiner?

Det kan vara bra att ha fållfix, sax, nålar, måttband och eventuellt tråd för att få ordning på gardiner som du vill lägga upp eller förändra på andra sätt.

Hur långt räcker fållfixen?

Fållfixen har ett visst antal meter och räcker i enlighet med detta. När du ska lägga upp gardiner är det inte svårt att räkna ut hur mycket du behöver. Det är bara att räkna på hur bred gardinen är. Gångra detta med antal längder som du ska fålla upp så vet du hur många paket du kommer att behöva!