Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Kökstextilier

Köket är rummet vi svenskar umgås mest i och då är det inte konstigt att vi behöver inredning som bidrar med både komfort och hygien. Se till att du har kökstextilier som är praktiska och vackra att se på. Torka tvätten med stil och sitt på stolsdynafodral som alltid ser rena och fina ut! Läs mer

Pris

Viktiga kökstextilier att alltid ha redo i köket

I köket behöver vi tyger av olika skäl. När du lagar mat sträcker du dig automatiskt efter en kökshandduk för att torka händer och redskap. Något ska ur ugnen och du litar på grytlappen för att inte bränna dig.

Exempel på viktiga kökstextilier är:

  • Kökshanddukar – De används för att torka händer såväl som disk och ytor. Det bör vara kökstextilier som klara av ständig användning och tvätt som får bort alla bakterier. Samtidigt är det roligt med kökshanddukar som har fina motiv.
  • Dukar – Köksbordet behöver en duk som skyddar bordet och som gör det lätt att hålla rent. Duken är också en inredningsdetalj som bidrar till rummets känsla och stil. Du kan matcha med andra kökstextilier eller välja något helt annat som du gillar.
  • Stolsdynafodral – Det är skönt att sitta på en kudde på stolen och ännu bättre blir det då den täcks av ett rent fodral. Både vuxna och barn uppskattar denna klassiska kökstextil som också är fin att se på.
  • Grytlappar – Ingen behöver bränna sig när bullarna ska ur ugnen då det finns grytlappar att skydda händerna med. Grytlappar med små öglor hängs gärna upp så att de är lätta att komma åt när det behövs.

Sköt om ditt kök med nya kökstextilier

När kökshanddukarna börjar mista sin färg och duken är så sliten att bordet syns igenom är det hög tid för nya kökstextilier. Unna dig själv nytt inför en ny årstid med färger som passar bra för klimat. Helger kan pyntas lite extra med kökstextilier som har passande färger och mönster.

Sköt om ditt kök med textilier som är hygieniska men också vackra. Det här är trots allt en mycket praktisk inredningsdetalj som bidrar med färg och form du mår bra av.

5 frågor och svar om kökstextilier

Hur ofta ska man tvätta kökshanddukar?

Många har för vana att slänga kökshandduken till tvättkorgen efter en användning. Det kanske är lite överdrivet. En god vana kan vara att byta kökshanddukar varje kväll.

Går det att tvätta stolsfodral i maskin?

Ja, det ska gå bra att tvätta fodral till stolsdynor i maskinen. När de är gjorda av 100% bomull kan du tvätta på hög värme och använda fläckborttagning för att få dem att se ut som nya igen.

Vilka kökshanddukar är de bästa?

En bra kökshandduk suger upp vatten på ett bra sätt och den har också en storlek som gör att den kan användas på många sätt. Du torkar eller täcker över bullarna på plåten med samma handduk.

Kan jag ge bort kökstextilier som present?

Det här är en utmärkt present till så många. Finns det ett kök, finns det behov av textilier för det!

Hur vet jag om fodralet till stolsdynan passar?

Mät upp din stolsdyna och läs i produktbeskrivningen hur stort fodralet är.