kundservice@textilonnet.se - Telefon: 033-10 71 70

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Kuddfodral - Hitta stilen med kuddar

Idag är det mycket vanligt med kuddfodral av sammet och dekorativa kuddar som uttrycker stil och personlighet. Vi använder oss av den mjuka inredningen i hemmets alla sittmöbler såväl som på sängar och till och med på golvet i dekorativt syfte.

Här på Textilonnet.se finner du många olika typer av kuddfodral som passar hemmets olika rum. Vi har allt från enfärgade fodral till kuddar av sammet och spännande mönster som ger en härlig effekt. Med många olika storlekar och mått kan du lita på att hitta rätt modell för dina kuddar. Vi har det som passar dig och ditt hem! Läs mer

- Glöm inte att komplettera med nya sköna innerkuddar! -

Filtrera
459 Produkter

Olika typer av kuddfodral

Vilket kuddfodral ska du välja? Det kan vara bra att tänka på att kuddar inte är som tapeter eller stora möbler i rummet. En kudde av sammet eller annat tyg kan vara en färgklick, något som avviker utan att störa. När du känner att vardagsrummet behöver lite mer liv kan du välja enfärgade kuddfodral i den färg som du tycker om allra bäst.

Här är några exempel på de typer av kuddfodral som vi kan hjälpa dig med:

  • Enfärgade kuddfodral – En enkel färgnyans kan kännas tryggt. Kanske matchar du kuddarna med gardinerna eller så går du helt på din favoritfärg. Välj fodralen med struktur i tyget för lite mer effekt. Du kan också hitta kuddfodral med tofsar i hörnen hos oss. De är riktigt dekorativa!
  • Mönstrade kuddfodral – Rosor, batik, rutor, ränder, kattdjur, retro eller varför inte ett budskap som får dig att tänka till? Mönstrade kuddar är ofta inspirerande men det är viktigt att du väljer ett mönster som du tycker om. Titta på våra bilder och känn efter. Om det känns för mycket är det också det. Men mönstret som du genast blir på gott humör av är en tillgång.
  • Sammetsfodral – Sammet är ett lyxigt tyg som är mysigt att ta i. Sammet tycks aldrig gå ur tiden. Det passar mycket bra för kuddar som du vill lägga kinden mot då och då. Vi har enfärgade såväl som mönstrade sammetskuddfodral.

 

 

Det är lätt att byta kuddfodral

Det tar tid att måla om och nya möbler köper du inte var och varannan dag. Men kuddfodral av sammet och andra tyger kan du alltid satsa på. De kostar inte mycket men gör stor skillnad. Ett tips är att byta kuddfodralen tillsammans med gardinerna. I vardagsrummet kan du göra om och välja nya färger för kuddar och gardiner utefter årstider eller efter eget tycke.

De kuddfodral som du plockar av kan du tvätta och lägga undan. Med regelbundna byten av fodral på kuddar känns hemmet alltid lite fräschare. Du får frågan om du har gjort om nu igen varpå du kan tala om att det bara är kuddfodralen som har ny färg. Eller så behåller du hemligheten för dig själv…

Kan man tvätta kuddfodral?

För det mesta går det alldeles utmärkt att tvätta kuddfodral och det är verkligen toppen. Betänk att kuddar som du använder i vardagsrummet och kanske på golvet snabbt blir smutsiga. Vi har fodralen som du kan tvätta i maskinen. Se bara till att följa tvätt instruktioner för att inte slita ut tyget i förtid.

Om du inte vill vänta tills kuddfodralen har torkat med att trä på nya kan det vara smart att ha flera redo att byta till. En del väljer att byta färg och mönster i samband med tvätt. Det ger ett naturligt ombyte som förnöjer.

Hur vet jag att kuddfodralet passar?

Hos oss kan du se mått på kuddfodralen i produktbeskrivningen. Du kan alltså mäta din kudde eller kika på det fodral som sitter på den nu. Det kanske står mått i fodralet. Om inte kan du alltid mäta själva kuddfodralet. Då vet du med säkerhet vad som passar.

Finesser som gör stor skillnad

Olika kuddfodral har olika design och ibland också finesser. Det handlar inte bara om designeffekter som tofsar. Det finns till exempel fodral till kuddar som har dold dragkedja. Det här betyder att man inte ser dragkedjan och heller inte känner den.

Kuddfodral kan också påverka kuddens struktur med former som gör att den kanske plattas till på mitten eller ser ut som en blomma. Sidor kan vara släta, ha frans eller andra detaljer som står ut. Missa inte att du också kan hitta kuddfodral med bilder hos oss. Det här är en rolig inredningsdetalj som gör att kudden får en helt ny dekorativ funktion var den än ligger.