Kundservice kundservice@textilonnet.se

Fri frakt över 699 kr inom Sverige

Mattor

Ingen behöver dra sig för att sätta ner fötterna på golvet i december då det ligger en härlig matta på det. Mattor är en självklarhet i Sverige och idag kan du välja unik design som passar perfekt i ditt hem. Se till att varje rum som behöver det har den perfekta mattan för årets alla dagar!

Filtrera
6 Produkter

Var ska du inreda med mattor?

Frågan kan ställas omvänt, var behöver du inte mattor? Det finns egentligen inget rum som inte kan dra nytta av mattan på golvet. I köket är en vacker trasmatta skön att gå på och fin att se på.

Andra rum som gärna pryds med mattor är:

  • Hallen – Hindra smuts från att ta sig vidare och skapa en vacker miljö.
  • Vardagsrummet – Mattor ger rummet karaktär och gör det skönt att gå på golvet.
  • Barnens rum – Lek på golvet blir behagligt och säkert.
  • Sovrummet – Sätt inte ner nakna fötter på iskallt vinter-golv!

Mattor för årets alla månader

Det finns en matta för varje årstid och många gånger kan du ha samma mattor på golven året om. Om du bor i ett hus med väldigt kalla golv kan det förstås vara skönt att möta vintern med lite tjockare modeller som ger bättre isolering.

Dessutom är det ju roligt att variera lite. Det känns att våren har kommit då du byter ut mattor till tunnare varianter med somriga mönster. Mattan är en viktig inredningsdetalj som påverkar hur vi upplever våra hem. Dra nytta av detta och tänk på hur du kan kombinera mönster och färger på ett fint sätt med gardiner och möbler.

5 frågor och svar om mattor

Behöver mattor halkskydd?

Det beror på hur tunn mattan är. Som regel är det smart att lägga halkskydd under tunnare mattor. Halkskyddet har flera fördelar. Dels ligger mattan på sin plats och dels skyddas den mot slitage då den inte glider fram och tillbaka över golvet.

Är fransens längd en indikation om mattans kvalitet?

Nej, fransen säger inget om mattans kvalitet. För det mesta trimmas fransarna så att mattan ska se bra ut och inte ha lösa franspartier som kan fastna och ställa till det.

Hur kan jag göra ren min matta?

Damm och torrt smuts kan du enkelt dammsuga bort. Du kan också piska mattan om du har en ställning eller annan plats för detta. Mattor av bomull kan du också tvätta i maskin om de inte är för stora och tunga för tvättmaskinens kapacitet.

Hur stor matta behöver jag?

Det här beror helt på din smak och hur du tänker dig mattan. Om du vill att hela golvet ska täckas kanske du egentligen vill ha en heltäckande matta. Fundera också lite på om du tänker ställa ett kaffebord på mattan och hur mycket matta du i sådant fall vill ha omkring det.

Vilken färg är bäst på mattor?

Om du vill ha mattor som passar bra i ett hem med barn där det spills en hel del kan mörkare färger vara ett smart val. Då blir det lättare att hålla mattan representativ. Annars bör du välja färger som du tycker om och som stämmer väl överens med resten av dekoren i rummet.