Fri frakt över 699 kr inom Sverige

VÄLKOMMEN TILL TEXTILONNET!

Plädar

När hösten kommer plockar vi fram plädar och filtar igen. Det här är inredningsdetaljer som är vackra att se på och sköna att använda. Med en värmande filt i soffan blir du snabbt varm då du tar det lugnt en stund. Pläden i stolen välkomnar vänner och familj att sitta som kungligheter i ditt vardagsrum! Läs mer

Pris

Olika typer av plädar och filtar

Det finns lite olika varianter av plädar och filtar som du kan inreda med. Dels ska du tänka på hur färgen på filten kommer att passa in med soffa, fåtöljer och andra möbler. Det är också viktigt att du tycker om hur materialet känns då du ska vira in dig i det.

Några olika typer av filtar och plädar är:

  • Pläd med päls – För det mesta fuskpäls. Pläd med päls är ett bra val då du vill att pläden ska se lite extra exklusiv ut. Det går att känna värme bara av att titta på den.
  • Filt med tofsar – När det hänger tofsar i hörnen på en filt är den verkligen dekorativ. Perfekt när du ska lägga den över en soffa eller stol i dekorativt syfte.
  • Stickad pläd – Stickade plädar och filtar ger också gott om värme. Dessutom kan de kännas fräscha då de släpper in luft på ett smart sätt.
  • Pläd med unik form – Pläden måste inte vara rektangulär eller fyrkantig. Det finns plädar med unika former som får dem att påminna om djurskinn som kan placeras på golv eller fåtölj.

Välj en modell som passar ditt hem

När du ska köpa filt eller pläd som ska både värma och dekorera är det viktigt att du väljer med tanke på ditt hem. Fundera lite på hur färg och mönster kommer att passa in i rummet. Var också noga med material. Det är viktigt att du trivs med filten. Om du känner lusten att stryka med handen över den då du ser en bild har du antagligen hittat rätt!

5 frågor och svar om plädar och filtar

Är filt och pläd samma sak?

I grund och botten rör det sig om samma sak men pläden har ofta ett dekorativt syfte som filten inte måste ha. Med detta sagt finns det förstås filtar som är otroligt dekorativa.

Går det att tvätta en pläd?

Ja, om materialet kan tvättas i tvättmaskin kan du följa tvättråden och tvätta på detta vis med jämna mellanrum. Det finns andra sätt att hålla en ömtålig pläd fräsch på som till exempel att hänga den utomhus i vintersolen.

Kan jag använda pläd i barnvagnen?

Det här kan fungera om det rör sig om en mindre pläd. Filtar och plädar som är till för hemmets olika rum är ofta alldeles för stora för barnvagnar.

Vad är plädar gjorda av?

Det beror på pläden du väljer! Det finns plädar av polyester, av bomull och av äkta läder och päls. Se alltid noga på produktbeskrivningen för att veta vad filten eller pläden är gjord av!

Hur många filtar behövs det?

Det kan vara bra att ha några olika plädar och filtar att växla mellan. Räkna med att ha 2-3 stycken bara för soffan för att hela tiden kunna byta till nytvättade fräscha exemplar.